Romanian

These posts are taken from the English Home Page and translated into Romanian by our dear friend Anka Lilly.

Mission Statement
Obiectivul nostru

Obiectivul noastru in crestinism este sa respectam si sa avem respect pentru animalele create cu speciala referinta la invataturile din ortodoxia crestina – din cele mai vechi timpuri si pana astazi, in ideea sa reducem suferinta animalelor. Scopul nostru este sa promovam dragostea lui Iisus pentru tot ce a creat si de a avansa invataturile exact cum le vedem noi . De asemenea , scopul nostru este sa informam cititorii nostri ca acest subiect a fost discutat in biblie . De asemenea vom difuza tot felul de stiri ,articole,si interviuri in legatura cu relatiile dintre animale din toata lumea ,impreuna cu articole si problemele cu care se confrunta.
Problemele curente le puteti vedea in postari , facebook ,si pagina de twitter. Suntem inregistrati ca si o asociatie de caritate cu numarul 1175072.

Cine suntem noi – echipa noastra

Excelenta sa Kallistos ,Mitropolitul Diokleia este patronul PanOrtodox pentru grija animalelor . Acesta fotografie este facuta in momentul in care facea o prezentare de religie si protejarea animalelor in Oxford ,2014.
Mitropolitul Kallistos (Ware) s-a nascut in 1934 sub numele de Timothy Ware in Bath , Somerset, Anglia si este un episcop auxiliar al patriarhiei din Marea Britanie . A studiat scoala Westminster (unde a luat bursa), Colegiul Magdalen din Oxford unde a luat premiul pentru citirea in religie.
In 1958 la varsta de 24 de ani si- a intreptat religia catre ortodoxie (el fiind crescut catolic ). A calatorit destul de des in Grecia si si-a petrecut o mare parte din timp la manastirea Sf. Ion Teologistul , in Patmos.
De asemenea , a calatorit in marele orase religioase cum ar fi : Ierusalim, muntele Athos. In 1966 a avut loc ceremomnia de tonsura ( tonsura este ceremonia tunderii parului din crestetul capului la consacrarea unul calugar ) unde a primit numele de Kallistos.
In acelasi an , a devenit lector la universitatea din Oxford ,predand Ortodoxia din est , functie ce a tinut-o timp de 35 de ani pana la perioada de pensie. In 1970 a fost numit sa colaboreze la colegiul din Pembroke din Oxford, si in 1982 a fost consacrat episcopiei ca episcop auxiliar cu titlul de Episcopul de Diokleia. In acelasi an a fost numit sa servesca ca si asistent al Episcopului Ecumenical patriarh ortodox al Thyateira si Marea Britanie . Totusi , el a ramas in Oxford unde si-a continuat atibutiile: cea de preot parorh al comunitatii grecesti din Oxford si cea de lector la universitate.
Din 2001 cand s-a pensionat Mitopolitul Kallistos a continuat sa publice si sa predea despre ortodoxia crestina in mare amploare. Pana recent el a fost presedintele consiliului de directori al Institutului de ortodoxie crestina in Cambrige. El este presedintele unui grup de prieteni al ortodoxiei in Iona; presedintele Anglican-ortodox teologic dialog; iar in 2007 a fost inaintat ca si fiind Mitropolit.
Mitropolitul Kalistos este poate foarte bine cunoscut deoarece este autorul cartii Biserica Ortodoxa publicata in 1963. Recent , el a publicat un alt volum numit Calea Ortodoxa. Cea mai substantiala publicatie a aparut din traduceri. Impreuna cu G.E.Palmer si Phillip Sherrard , el a tradus Filocalia ( 4 din 5 volume publicate la zi )
Suntem binecuvantati sa il avem in acest grup ,iar el continuie sa ne sprijine si sa ne incurajeze .

EPISCOPUL ISAIAS DE TAMASOU SI ORINIS, CIPRU
Nascut in 1971 in Strovolos, Cipru din parinti ce au fost alungati de acasa in timpul diviziunilor etnice din Cipru . A urmat si a absovit liceul Acropolis.Dupa ce a absolvit liceul, sa inrolat in armata din Cipru inainte inrolanduse la Seminarul din Apostlr Barnabas in 1990 si in acelasi timp s-a alaturat manastirii Kykkos ca novice.
In 1992 Isaias a inceput studiile teologige la seminarul din Rusia, Moscova sub indrumarea lui Abbot Nikiforos de la manastirea Kykkos unde a absolvit cu titlul de onoare in 1997. Si-a continuat studiile la semianrul din Moscova ,completand cu studiile post-universitare ,printre care si o lucrare numita “ Viata si lucrarile lui SF.Neophotos . Si-a continuat studiile post-universitare la Facultatea de teologie Aristotel Universitatea din Thessalonica, unde a completat un program de 3 ani in arheologie bisericeasca. S-a intors in Rusia si a fost nominalizat pentru Doctor de teologie la Academia teologica din Moscova. Dupa acceptare si dizertatie “Istoria si continutul teologic din Kollyvadiki in Ayion Oros, i s-a acordat in 2003 gradul de Doctor Teologic de catre consiliul de la Acadamia din Moscova.
In 1993, in timpul unui pauze de la seminarul din Rusia , Isaias a fost hirodonit ca si diacon. In 2000,a fost ordinat ca preot si ridicat la demnitatea de arhimandrit de Arhiepiscopul Chrysostomos 1.Archim. A participat la multe conferinte teologice , culturale si umanitare in Cipru si inafara ,ca si membru al “Miscarea Mondiala a Religiei si Culturii. De asemenea ,a participat si in programe in Statele Unite ale Americii pe rolul bisericii si modernei societatii multiculturale . Servind sub episcopul Nikiforos , Isaias a supravegheat pentru manastirea Kykkos departamentul acordat direct din ajutor umanitar si suport spiritual al persoanelor cu handicap . Aceasta a constat in vizitarea si organizarea tarilor care au fost afectate de razboi ,foamete sau dezastre.
Dupa alegerea facuta de cler si oameni in 9 Iunie 2007,Achim Isaias a fost consacrat si inscaunat Mitropolitanul din Tamassos si Orinis in 11 Iunie ,2007.
In timpul serviciului ca si preot a fondat primul department de mediu inconjurator crestin -orodox si departamentul de protectia animalelor in Cipru.

Parintele SIMON PETER NELLIST
Este protopop al Tanzaniei . Misiunea centrala este bazata in Kidamali, un sat mic in platoul Iringa , cu 500km sud-vest de Dar es Salaam si 40 km de Iringa. Misiunea serveste 30 de sate , in arie sunt implicate scoli primare , program de alimentare ,program de sanatate, educatie si apa curata. Subnutritita este foarte rara in aceasta zona,dar programul de alimentare da voie copiilor sa fie verificati cu privire la sanatate si bunastare. Alte detaliii le puteti gasi in situl nostru – orthodoxtanzania.com ; Parintele Simon predica in Anglia si Cipru; de asemenea el este trezorier la centrul de caritate mentionat , el fiind in trecut contabil profesionist si in alte tari inaite de fi preot .

Dr.preot.ANDREAS ANDREOPOULOS a studiat in Grecia ,Canada si Anglia, are lucrare in Teologie si arta la Universitatea din Durham. De atunci a lucrat in toata in toata Anglia, America si Canada, unde a avut numeroasa conferinte si prelegeri in toata lumea. A studiat la Universitatea din Winchester din 2010 si este liderul programului pentru MTh studii ortodoxe.

Doctor CHRISTINA NELLIST are lucrare Teologia estica ortodoxa (trecut si modern) cu privire la suferinta animalelor . Este o fosta profesoara pensionata si este coodonator pentru stiinte ce a lucrat in multe programe cu guvernul din Chile si Seychelles pe protectia animalelor si probleme de sanatate publica. A ajutat sa se stabileasca comunitatea crestin ortodoxa si SPCA; a scris primul program special pentru copii cu dificulitati in invatare si a sponsorizat training pe legatura dintre abuzul animalelor si violenta . Este editorul acestui site si i-a fost data onoarea si binecuvantarea de la mitropolitul Kallistos din Diokleia sa stabileasca acest site.

Nota editorului – updatat in Ianuarie 2018
Imi da o deosebita placere sa anunt ca in 10 octombrie 2017 , grupul nostru are acum are un numar inregistrat de caritate – 1175072
Ideea noastra este sa cream acest site , ca sa anuntam de exitenta nostra .Noi nu avem un “ club de membri” sau un “ buletin de stiri” pentru ca in lumea moderna folosim social media care este mult mai eficient sa tinem prietenii informati cu privire la problemele ce apar in legatura cu suferita animalelor. Noi trebuie sa strangem bani , sa fim siguri ca putem creste si construi acest site, in idea de a fi un site care sa cupinda mai multe informatii . Am incercat sa traducem acest site in mai multe limbi , in present avem tradus in limba greaca , rusa ,roamana iar pe curand vom incerca in araba,sarba si altele. Ideea este ca acest Crestin -Ortodox site fie tradus in mai mult limbi , nu conteaza unde locuiesti sau ce limba vorbesti . De asemenea, cautam voluntari care ne-ar putea ajuta sa putem traduce aceasta pagina . Daca sunteti interesati sa ne ajutati ne puteti contacta pe : panorthodoxconcernforanimals@gmail.com
Suntetem fericiti sa anuntam cu biencuvantarea lui Dumnezeu , ca avem voluntari care ne-au tradus texte in limba rusa , greaca si romana. Suntem in cautare de mai multi voluntari care ne pot ajuta cu traducerea articolelor sau ultimelor noutati . Este foarte important pentru acest grup ca sa avem voluntrari pentru ca calitatea traducerilor pe tot felul de situri nu este f corecta.
De asemenea,am vrea sa auzim pareri si o sa incercam sa distribuim fotografii
Multumiri enorme prietenei nostre Lyudmyla Smirnovacare a tradus din engleaza in rusa , Ingrida Hizmo pentru traducerea in limba greaca si Anca Lilly traducerea in limba romana.

PROBLEMA ECOLOGICA ESTE FUNDAMENTAL O PROBLEMA SPIRITUALA

Urmând de la ultimul post pe învățătură străină pe o inimă plină de compasiune, aici este un comentariu suplimentar de la  H E Arhiepiscop Ieronymos din Atena , facuta in Ziua Internationala a Mediului, 4 Iunie 2019.

Au trecut 47 de ani de la data de 5 iunie 1971, când au început lucrările pentru prima Zi Mondială a Mediului de la Stockholm, ca parte a consultării Organizației Națiunilor Unite. Pentru prima dată, au fost discutate dimensiunile politice, sociale și economice ale problemei ecologice, cu scopul de a lua măsuri corective. De atunci, 4 iunie a fost stabilită ca Ziua Mondială pentru conștientizarea și informarea cu privire la problemele de mediu.

 In fiecare an, în această zi, spunem că “sărbătorim mediul!” Cu toate acestea, această expresie arată că pentru mulți, după atâția ani, ignoranța și indiferența persistă în domeniul mediului. Pentru că nu este o sărbătoare, ci o zi de reflecție și o analiză a eforturilor depuse pentru protejarea creației. Este o zi decisivă pentru reînnoirea luptei pentru mântuirea casei noastre, care ne-a fost oferită de către Creator, planeta noastră Pământ.

De multe ori am exprimat opinia că de multe ori, discuțiile și demonstrațiile pe acest subiect amintesc de dialogurile surzilor. În timp ce în teorie, fiecare dintre noi percepe starea critică a problemei și mulți iau inițiative sau se străduiesc cu nerăbdare să contribuie la rezolvarea ei, problema rămâne și nu a fost corectată.

Dar, mai presus de orice, trebuie să fim conduși la adevărata cunoaștere a noastră înșine, pentru a interpreta corect cuvântul și binecuvântarea lui Dumnezeu acordată ființelor create în primul rând în ceea ce privește creația și mediul: “Fii roditor și se înmulțește; umple pământul și îl supune; au stăpânire peste peștii mării, peste păsările cerului și peste toate lucrurile vii care se mișcă pe pământ “(Geneza 1: 27-28).

Lumea nu este rezultatul coincidențelor sau necesităților accidentale, ci a fost concepută de Creator ca o rampă de lansare pentru mântuire. Noi, oamenii, avem sau cel puțin spunem că avem un rol de reglementare în creație, ca și încoronarea ei. Cu toate acestea, uităm de multe ori relația noastră cu Dumnezeu și locul nostru în creație. Devenim autonomi, ghidat de concepte și comportamente dominante, care asupresc față de semenii noștri și de mediul înconjurător.

Sfinții Bisericii Ortodoxe, după ce au împlinit scopul existenței lor ca ființe umane și participă la gloria divină, ne arată și ne învață ideea ecologică. Astfel, Sfântul Isaac sirian definește inima milostivă ca fiind “o inimă arzătoare pentru întreaga creație, pentru oameni, pentru păsări, pentru animale, pentru demoni și pentru toate făpturile”. Cât despre Sfântul Cosmas din Aetolia, el a profețit că “oamenii vor deveni săraci pentru că nu vor iubi copacii

Prin urmare, problema ecologică este fundamental o problemă spirituală, cu dimensiuni morale enorme. Dacă nu ne eliberăm de egocentrism și eudemonism, dacă nu avem o viziune ascetică a creației și a folosirii raționale și conștiente a bunurilor materiale și a bogăției, problema ecologică se va răspândi, în loc să fie oprită. De aceea, provocarea fundamentală a Zilei Mondiale a Mediului este pentru toți să se pocăiască, să se întoarcă la Dumnezeu Creatorul și să se reintegreze în perspectiva planului divin pentru creație și mediu “.

CE ESTE O INIMA PLINA DE COMPASIUNE?

După ce am avut o întâlnire cu alte grupări de advocacy / justiție animală și am auzit / au simțit marele compasiune din cameră, m-am gândit să adaug aici învățătura Sf. Isaac despre incluziune, care se extinde la toate ființele create de Dumnezeu. Aceasta este o altă componentă cheie a unei poziții ortodoxe orientale privind suferința animalelor și sooooo mult mai devreme decât Sf. Francisc:

Și ce este o inimă milostivă … arderea inimii întregii creații, omul, păsările și fiarele, demonii și tot ce există. Astfel că, prin amintirea și vederea lor, ochii varsă lacrimi din cauza forței de milă care mișcă inima prin mare compasiune … Apoi, inima devine slabă și nu este în stare să audă sau să examineze rănirea sau orice suferință nesemnificativă nimic din creație … Și, prin urmare, chiar în numele ființelor iraționale și al dușmanilor adevărului și chiar în numele acelora care îi fac rău, el oferă în orice moment rugăciuni cu lacrimi ca să fie păzite și întărite: chiar și în numele de la felul reptilelor, datorită marea lui milă, care se varsă în inima lui fără măsură, după exemplul lui Dumnezeu. “

În această învățătură, Sfântul Isaac ne întoarce la punctul cheie al Imaginii lui Dumnezeu – mila, dragostea și compasiunea “sunt după exemplul lui Dumnezeu”. Pentru a asigura traducerea corectă, am căutat sfatul expertului în studiile Siriac, Dr. Sebastian Brock, care confirmă faptul că “compasiunea” este cea mai apropiată de sensul sirec origina

       HALKI 111 SUMMIT IN TEOLOGICA SI ATITUDINE ECOLOGICA

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu al Patriarhului Ecumenic a găzduit recent cel de-al treilea summit de la Halki din 31 mai până în 4 iunie 2019. Summit-ul a convocat reprezentanți distinsi ai școlilor ortodoxe și seminarii din întreaga lume și sa axat pe tema “Formării teologice și ecologice Conștientizare “. Au participat aproximativ 50 de delegați din peste 40 de instituții.

Participanții la întâlniri au auzit adresări de către teologi ecologiști proeminenți (ortodocși, romano-catolici și protestanți) și au discutat modalități prin care conștientizarea ecologică și îngrijirea compasională a animalelor ar putea fi încurajate și avansate în instituțiile ortodoxe de învățământ superior din întreaga lume prin cursuri și alte programe legate de îngrijirea creației

Scopul final al acestui eveniment a fost de a promova sensibilitatea ecologică, inclusiv îngrijirea compasională a animalelor, în programele de bază ale instituțiilor teologice prin continuarea spiritului de dialog și de schimb exprimat în timpul celor două summituri anterioare; precum și preocuparea îndelungată a Patriarhiei Ecumenice și inițiativele în curs de desfășurare de peste trei decenii pentru protecția mediului natural.

Rolul meu era de a vorbi în numele animalelor și am subliniat modul în care îngrijirea compasională a animalelor a fost întotdeauna o parte integrantă a teologiei ortodoxe și a oferit căi de explorare academică a temei. Pentru a facilita implicarea, am prezentat fiecărei instituții o copie a cărții mele recente, care prezintă multe exemple timpurii și contemporane de învățături compasiune. Oferă o teologie a compasiunii și integrării mai degrabă decât cea oferită de teologia dominantă a separării existente.

Am argumentat că este timpul să ne întoarcem de la argumentele utilitare ale lui Aristotel, Augustin și Aquinas și să ne întoarcem la învățături ortodoxe timpurii și contemporane care pledează pentru extinderea justiției și a milei către lumea non-umană.

De asemenea, am solicitat să acceptăm ofertele de participare la proiecte precum etica creștină a bunăstării animalelor, chiar dacă nu suntem siguri de capacitatea noastră de a ne angaja în constatările lor. Stabilirea unei voci ortodoxe în Occident ar trebui să facă parte din Misiunea noastră colectivă de a “răspândi vestea bună a lui Hristos”, iar misiunea a fost tema principală a prezentării mele.

În secțiunea de întrebări și răspunsuri din sesiunea noastră, am fost întrebați două întrebări – una despre personalitate și cealaltă despre experimentarea pe animale, nici una dintre ele nu a fost legată de prezentarea mea. Recunosc că sunt preluat de astfel de întrebări de la o audiență formată în principal din teologi, dar indică faptul că și ei sunt interesați de astfel de subiecte. Am fost mângâiat de comentariile unui teolog superior că am apărat cu succes poziția mea, dar aș fi preferat ca întrebările să se axeze pe tema educației, mai degrabă decât asupra celor două teme cele mai emotive din lumea protecționistă a animalelor

Există acum un comitet director care va încerca să mențină spiritul de cooperare și colaborare înainte și, sperăm, vom vedea curând schimbări pozitive în cursurile academice și seminare.

Puteți afla mai multe despre Summit-ul de la Halki 111 și despre pozițiile de justiție ecologică ale Patriarhului Ecumenic Bartholomew pe site-ul web.

CIRCUL GERMAN INLOCUIESTE ANIMALELE VII CU HOLOGRAME FARA CRUZIME

Acesta este un post interesant despre modul în care circurile pot exista fără utilizarea animalelor.

Circul Roncalli din Germania a dezvăluit recent un act uimitor și inovator care conține holograme generate de computere de animale sălbatice. Actul – adus la viata prin proiectoare, lasere si lentile – nu este numai incantator de privit, ci si complet crud.

ircurile au fost oameni de divertisment de-a lungul secolelor, dar au trecut recent sub control pentru tratamentul animalelor folosite în spectacolele lor. Eșecul industriei circurilor de a aborda în mod eficient aceste preocupări a dus la scăderea vânzărilor de bilete.

Circurile acționează în mod obișnuit animale sălbatice, inclusiv elefanți, tigri și cămile. În timp ce se află în sălbăticie, aceste specii traversează ecosisteme vaste, unde își pot exprima comportamentele naturale. Dar în circ, ei sunt forțați să trăiască în captivitate și să fie cartați de la spectacol pentru a le arăta.

Potrivit PAWS, animalele de circ petrec aproape 96% din viața lor în lanțuri sau cuști. Multe animale au o stimulare minimă. Iar speciile foarte sociale, cum ar fi elefanții, pot fi izolate de speciile conspecifice. Această privare poate avea efecte dăunătoare grave asupra bunăstării mintale a animalelor, care prezintă deseori semne de primejdie în timpul circului.

ând animalele se descurcă, ele pot fi forțate să facă trucuri de degradare care tratează aceste specii maiestuoase ca elemente de recuzită pentru divertismentul uman. Trucurile, cum ar fi faptul că elefanții posedă manetele, sunt departe de comportamentul normal al animalelor.

Pentru a obține animalele pentru a finaliza aceste trucuri, pot fi folosite unelte crude de antrenament – cum ar fi bullhooks, bice și bastoane. Investigațiile sub acoperire au scos la iveală exemple de personal de circ în mod repetat, lovind elefanți, precum și biciuirea unui tigru de 31 de ori în mai puțin de două minute

In ultimii ani, sentimentele publice s-au schimbat pe măsură ce mai mulți oameni au devenit conștienți de existența animalelor de circ de cruzime. Un sondaj din 2019 a constatat că numai 30% dintre oameni consideră că animalele de circ sunt tratate bine, iar peste 50% susțin interzicerea animalelor sălbatice în circuri.

Interdicțiile privind animalele de circ au apărut în Statele Unite la nivel local și de stat. În 2018, New Jersey a devenit primul stat care interzice folosirea animalelor sălbatice în acte de călătorie. La nivel de oraș, ambele Los Angeles și New York City au interzis, de asemenea, utilizarea animalelor sălbatice în circuri.

Industria circului a fost lentă să se adapteze preocupărilor legate de bunăstarea animalelor. Ringling Bros. sa încheiat în 2017 din cauza scăderii vânzărilor de bilete – probabil ca urmare a modificării atitudinii față de animalele de circ. Deși Ringling Bros. a oprit utilizarea elefanților în performanțele sale anterioare, schimbarea a fost prea mică pentru a salva reputația companiei.

Actul recent al animalelor holografice de la Circus Roncalli ilustrează modul în care industria poate folosi ingeniozitatea pentru a păstra în viață spiritul circului fără a sacrifica bunăstarea animalelor. Alte circuri ar trebui să urmeze exemplul. Și, în curând, ar putea fi necesar ca Legea privind protecția animalelor exotice și a protecției publice – care ar interzice utilizarea animalelor sălbatice în acte de călătorie – să devină lege.

Circul este iubit în întreaga lume pentru actele sale de inspirație uimitoare, care prezintă oameni cu talente incredibile – de la cei care se întorc pe stradă până la jonglerii și artiștii trapezi. Dar dacă industria nu evoluează cruzimea animalelor din trecut, spectacolele ar putea închide curând ușa.

O POVESTE ORTODOXA ESTICA DIN IERUSALIM

Tocmai am primit acest e-mail de la un tânăr canadian care ne-a contactat mai întâi declarând că studiază Ortodoxia și că este fericit să vadă că există o caritate ortodoxă care încearcă să-și educe ortodocșii pe diferite aspecte ale temei suferinței animalelor. La un moment dat a avut rezerve și suntem încântați că misiunea noastră a jucat un rol mic în continuarea studiilor sale. El este acum ortodox și vizitează Ierusalimul. Aici descrie o poveste familiară pentru mulți din întreaga lume, care cooperează cu Dumnezeu, lucrând pentru a reduce suferința animalelor. Am abordat pe scurt subiectul sterilizării în prezentarea mea la Summitul de la Halki111 și această poveste descrie de ce este nevoie să se clarifice, prin preoții noștri, că Biserica Ortodoxă nu interzice castrarea animalelor. Această poziție se aliniază cu toate grupurile de protecție a animalelor care învață că aceasta este singura modalitate de a face față umanității problemei intransigente a supra-populației de pisici și câini. Iată experiența lui recentă:

Am fost în Ierusalim cam o lună, vizitând și în acea perioadă văzând diferite locuri religioase, cu un prieten, Vladimir. În acel timp am întâlnit-o pe Tova Saul, un salvator veteran de pisică, care a făcut acest lucru timp de 40 de ani în Orașul Vechi din Ierusalim. Există o problemă serioasă de suprapopulare a pisicilor în Ierusalim și în tot Israelul și în regiunea mediteraneană, rezultând aproximativ 200.000 de pisici sălbatice numai în acest oraș. Vedeți pisicile de pretutindeni. Acestea au devenit o amenajare regulată a orașului – dar există o mare suferință pe care o resimt că nu o vedem: majoritatea pisicilor mor, în cuiburi de pisici în tufișuri și alei, imediat după naștere.

Din păcate, majoritatea oamenilor de aici sunt indiferenți față de soarta animalelor – ceea ce este în mare parte adevărat pretutindeni, dar în acest loc include o indiferență atât față de pisici, cât și față de alte specii. Și mi se spune că sunt mulți câini fermi în țară, în afara orașului. Tova este singura persoană pe care o cunosc de aici și care se duce să-i elibereze. Se pare că ea este binecunoscută la nivel internațional pentru munca ei bună, deoarece acest videoclip de la National Geographic ilustrează: https://video.nationalgeographic.com/video/news/0000015a-d3d8-d979-adfa-ffff9fd70000 și acest articol https: // www.timesofisrael.com/at-midnight-jerusalem-old-citys-cat-lady-prowls/ și acest videoclip BBC: https://www.bbc.com/news/av/world-middle-east-40869159/jerusalem lady-trecere-granițele -s-pisică.

Se pare că nu există prea mult sprijin guvernamental pentru aceasta, iar ea și o mână de alți salvatori din această țară fac această muncă ca voluntari. Chiar și cu normă întreagă, nu pot ține pasul cu problema. Vezi schema atașată pentru a vedea cum 12 pisici pot produce 2 milioane în decurs de 8 ani – și singurul motiv pentru care lumea nu este depășită în totalitate cu pisica este că majoritatea pisicilor mor într-o moarte lentă și crudă. Salvatorii de pisică care se ocupă de eliberarea prin capcane / spargere încearcă să împiedice acea suferință inutilă. Dacă Tova scapă o pisică, previne suferința a sute, dacă nu chiar mii, în timp. Ființele omenești au cățărat pisici cu aproximativ 5000 de ani în urmă și, prin urmare, este responsabilitatea noastră morală să le atenuăm suferințele, oricum putem. Controlul populației umane este cel mai bun mod. Adoptarea este o măsură secundară, dar nu începe să o rezolve. Tova reușește să salveze mai multe pisoi și să găsească case pentru ele, mai ales în Tel-Aviv, cu ajutorul voluntarilor de la câteva femei, Tali și Svetlana. Ea are un site web cu detalii despre cum poți să donezi prin intermediul serviciului PayPal. https://holylandcats.wordpress.com/how-you-can-help/ Aș prefera să dau mai degrabă acestui lucru decât unei organizații caritabile în care majoritatea banilor se îndreaptă către salariile generale și mari. Știu că 100% din bani pentru acest lucru se adresează bunăstării animalelor și eforturilor de salvare.

Ea cumpără mâncare și vede că primesc îngrijire medicală cu acești bani. Ea are, de asemenea, o mașină pe care o folosește și din aspectul și sunetul ei, are nevoie de o mulțime de muncă mecanică. Fără ea nu ar trebui să ajungă la veterinar pentru a le fixa. Unii oameni buni au donat fonduri pentru un cărucior electric pe care să-l folosească și ei, pentru a muta capcanele înăuntru, în alei.

Aplică medicamente în ochii lor pentru a preveni orbirea (infecțiile oculare la pisoi sunt comune) și le duce la veterinar și le îngrijește înapoi la sănătate, unde sunt adoptabile. Și există lucrarea de eliberare non-stop a capcanei.

Aici este ultimul ei film despre eforturile de salvare pentru pisoi: https://www.youtube.com/watch?v=YnanEZsAbWM&feature=youtu.be În videoclip puteți vedea că Orașul Vechi este un labirint de alei înguste. Acesta a fost în jur de aproximativ 3.000 de ani și este compus din reședințe, magazine și piețe, synaogogues, moschei și biserici.

Aici este ultimul ei film despre eforturile de salvare pentru pisoi: https://www.youtube.com/watch?v=YnanEZsAbWM&feature=youtu.be În videoclip puteți vedea că Orașul Vechi este un labirint de alei înguste. Acesta a fost în jur de aproximativ 3.000 de ani și este compus din reședințe, magazine și piețe, synaogogues, moschei și biserici.

Iată un alt videoclip pe care l-am luat de la Tova, în care i-am explicat munca de salvare a pisicilor și video pentru doi salvatori de pisici olandezi care vin aici în mod regulat pentru a lua pisici acolo pentru a fi adoptați: https://www.youtube.com/watch?v=sCxxBQfI8jQ Există mai multe videoclipuri pe site-ul ei.

Întreaga Mediterană are o problemă de suprapopulare a pisicilor, datorită vremii calde pe tot parcursul anului. Împiedicarea problemei nu este doar indiferența larg răspândită, ci și prejudecățile culturale și culturale ale oamenilor care cred că nu ar trebui să interfereze cu reproducerea animalelor. Și aparent lipsa de finanțare și incompetența din partea guvernului în abordarea problemei (vezi https://www.haaretz.com/israel-news/.premium-as-stray-cats-multiply-spaying-programs-lag -peste-lipsa-de-fonduri-1.5468628).

Din articolul: “Președintele grupului pentru drepturile animalelor la Knesset”, Itzik Shmuli, arată un deget acuzator la Ministerul Agriculturii. “Politica actuală este pur și simplu o politică penală, creând o situație în care principala agenție care ar trebui să elimine suferința animalelor o provoacă direct”, a spus el. “În loc să susțină programele de sterilizare, ei aleg abordarea de a ignora [problema] sau de a propune sugestii nebune, cum ar fi pisicile care zboară în străinătate, ele fac doar să facă răul mai grav și să crească suferința animalelor”.

Ministrul Agriculturii este indiferent, deoarece populația generală este indiferentă, astfel încât, în cele din urmă, această schimbare trebuie să provină dintr-un motiv de îngrijorare – și aș susține că religia ar trebui să fie o forță instrumentală în acest sens.

Dacă nu, atunci autoritățile religioase nu reușesc să o folosească în mod corespunzător pentru binele lumii, contrar multora dintre învățăturile acestor religii.

Există o teamă de animale printre mulți evrei ortodoxi și musulmani, ceea ce duce la respingerea lor față de ideea animalelor ca animale de companie. O prejudecată culturală și religioasă aici este predată la o vârstă fragedă. Copiii sunt învățați să evite animalele, mergând împotriva instinctului lor natural pentru a fi curioși despre ele și să se împrietenească cu ei. Bineînțeles că o parte din oameni mănâncă animale – oi, capre, vaci, carne de pui (dar nu și porcine) – și toate aceste animale suferă în mod groaznic toată viața lor în fermele de producție și în timpul transportului și sacrificării vii – această planetă – cu excepția faptului că unii spun că sacrificarea kosher și halal este mai crudă, pe măsură ce animalele sunt pe deplin conștiente în timpul ei, spre deosebire de a fi uimiți de un șurub comprimat cu aer. În Tel-Aviv, un oraș în mare parte secular, există acum o mișcare vegană în creștere, ilustrând faptul că acolo unde religia a eșuat, etica seculară a drepturilor pare să fi reușit – cel puțin parțial. O mulțime de animale trebuie să sufere de stresul căldurii în timpul transportului de la livet, deoarece este atât de fierbinte aici: în Tel-Aviv există un grup de protest “Transport Live”. Ei au făcut acest lucru când sa întâmplat festivalul Eid, la sfârșitul Ramadanului, când milioane de oi și capre au fost transportate pe nave din Australia în condiții teribile, cu multe pe moarte pe traseu.

Nu este doar în această regiune: am văzut aceeași tendință culturală în Europa de Est, rezultând în pachete de câini fermi care se desfășoară liberi și nici un efort de a le ajuta, cu excepția unei mii de femei care operează ca voluntari. Ce bani au alocat guvernului pentru adăpostul pentru câini au fost furate acolo de către oficiali, iar câinii au murit de foame în adăposturi, în cele mai absurde condiții. Femeile au venit și au strâns bani pentru a le hrăni și pentru a le alimenta și pentru a le găsi și pentru a găsi locuințe în UE – deși majoritatea nu au fost mântuiți și suferința inutilă acolo continuă, pur și simplu pentru că sunt prea mulți și nu sunt suficienți. Este la fel în toate țările lumii a treia. Numai în Occident, câinii și pisicile par să găsească o favoare, dar chiar și acolo multe sau mai multe sfârșesc în adăposturi de mare ucidere care le injectează sau le ghidează la moarte, pentru a menține numerele în jos.

Lipsa de îngrijorare pentru animale merge împotriva cerealelor de curiozitate naturală a copilului și îngrijorare pentru ei, astfel încât o mulțime de muncă Tova este axat pe predarea copiilor mici pentru a fi preocupați de ele. Ea dorește să dedice mai mult din energiile ei educației în acest moment, dar are nevoie de ajutor. Pot să văd un program în care tinerii adulți să iasă împreună cu ea pentru a ajuta și astfel să învețe de la ea cum să prindă și să aibă grijă de pisici.

Am plecat de trei ori cu Tova târziu noaptea pentru a prinde pisicile în cartierul musulman al orașului vechi (este împărțit în cartiere musulmane, creștine, evreiești și armeene). În doar aceste trei nopți, ea a prins o duzină de pisici de sex feminin și toate au fost spayed la veterinar a doua zi – și asta pe termen lung va împiedica zeci de mii de pisoi care mor de boală, de foame, de răniți și de mușcături de purici – doar de la trei nopți de muncă. Tova iese singură în mijlocul nopții pentru a face acest lucru, pe aleile uneori complet întunecate, unde trebuie să te găsești încet sau riscă să călcați, și acolo sunt adesea bărbați afară în aceste alei, iar evreii au fost înțepați în Vechiul Orasul chiar in timp ce eram aici – dar, chiar ca o femeie evreiasca singuratic pe timp de noapte pe aleile intunecate cu barbati arabi, este complet neinfricata si spune ca nu se gandeste la asta. Majoritatea oamenilor pe care îi întâlnim – tineri arabi și băieți foarte târziu noaptea, niște băuturi și fumat – sunt curioși de ceea ce face și unii chiar sunt de susținere.

Un băiat musulman de 12 ani, numit Joseph, spune că a salvat mai multe pui și le-a oferit lui Tova, dar locul lui Tova este deja depășit de pisici, multe dintre ele salvează. Ea are o poveste interesantă despre una dintre cele mai grave incidente pe care le-a trăit: trei băieți ortodocși evrei Hasedim adolescenți care s-au certat cu ea și i-au împiedicat activitatea și i-au numit un “nazist” pentru a ajuta animalele. S-a încheiat cu toți fiind dusi la poliție. Ea a spus “spune că încă o dată și eu voi arunca acest hummus pe tine!” Băiatul a făcut și a pus hummus pe el. El a sunat la poliție și orele și forța de muncă au fost irosite sorgindu-l la stație.

Am fugit într-un om evreu ortodox, aseară, lângă Zidul de Vest, care, de asemenea, a fost curios și a făcut niște fotografii ale muncii sale cu telefonul și a prins în limba engleză despre ce era vorba. Dar Tova are o singură minte în munca ei și nu-i place să se oprească pentru a educa pe toată lumea, așa că se duce foarte târziu (adesea după miezul nopții) să facă această lucrare, când mai puțini oameni să intervină în ea.

Pisica este nocturnă și, oriunde merge în Orașul Vechi, îi cheamă la ei și ei cunosc sunetul vocii ei și încep să alerge. Ea le dă o mâncare și inspectează pentru a vedea dacă sunt bărbați de sex feminin și dacă aceștia, gravide sau nu. Ea are un ochi experimentat și poate spune imediat. Ea captează doar femele și ține bărbații departe de capcana cu alimente și uneori pulverizează de la o sticlă de apă. Acesta este un fel de triaj, deoarece există atât de multe și o femeie poate produce generații de pisici noi. Ea va prinde într-o noapte cât de mult va putea lua medicul veterinar a doua zi. Ea a lucrat cu același medic veterinar în ultimii 25 de ani. Ea are o rutină și are o experiență foarte bună la prinderea ei. Mi sa spus să mă întorc și să mă uit. Sunt acolo doar pentru a observa și a ajuta mașina la capcanele.

Tova vorbește cu pisicile în timp ce se mulează în jurul ei, în aleile înguste ale orașului vechi. Odată ajuns în capcana, pisica este speriată, dar ea o consolă și o acoperă cu o pătură pentru ai oferi sensul că se ascunde. Ajutorul meu a fost în transportarea cuștilor. Trecem peste punctele de control de la Zidul de Vest, unde i se permite să-și parcheze mașina cu permis special.

De câteva ori am mers în Zidul Mică Vestică chiar în cartierul musulman și noaptea trecută era neagră, dar am reușit să vedem prin lumina lunii și o lumină de pe telefonul ei. Ea știe cine intenționează să prindă și le-a văzut înainte sau aude rapoarte de femei în anumite zone. Ea se gândește la acest plan și nu se oprește până când femelele pe care le doresc sunt prinse și în mașina ei. În zori, îi duce la veterinar. Probabil că a avut nenumărate nopți nedormite de-a lungul anilor.

ova, ar trebui să adaug, este un evreu ortodox, originar din Philadelphia. Nu suntem de acord cu privire la religie – ea este o exclusivitate religioasă care nu este îndrăgită de nicio altă religie sau chiar de alte forme de iudaism – și se exprimă cu tărie în acest punct (mai ales împotriva evreilor devenind creștini), dar îi respect libertatea de religie și de vorbire, și în mod deosebit respectul ei mare dedicare la animale. A lucra timp de 40 de ani pentru bunăstarea animalelor ca voluntar, zi după zi, noaptea după noapte: aceasta este o viață bine vie. Am fost de trei ori la locul ei pentru cina Shabbat și există întotdeauna un nou oaspete – de multe ori din America sau Europa – și le arată peretele vestic și își explică istoricul colorat. Cina este atât kosher cât și vegană și întotdeauna foarte bună. Ea este o mare gazdă și își face un trai de la rularea unui spațiu pentru “aer B & B” și de a face excursii ghid de călătorie. Am mers cu un cuplu de salvare de pisici la Hebron într-o zi și am întâlnit un băiat evreu care a salvat un măgar de abuz.

Ea are o poveste bună despre o singură dată când a plecat în vacanță, în Thailanda, și și-a permis luxul de a fi egoist o singură dată. Nu a durat mult. Autobuzul în care se afla era pe un cățeluș în mijlocul junglei și se duse să o salveze. Autobuzul a continuat fără ea și, din fericire, a reușit să facă o călătorie cu catelul chiar înainte de a cădea într-o țară ciudată fără adăpost. Oamenii care au luat-o acolo în cazul în care misionarii creștini au luat-o într-un oraș în care a reușit să găsească îngrijire medicală pentru câine, după probleme serioase, iar viața câinelui a fost salvată și a fost adoptat acolo. A ajuns să salveze mulți câini acolo – așa că efortul ei de a fi egoist nu a funcționat. “Hashem” (Dumnezeu) nu ar fi permis pentru o clipă, părea.

Am reușit să salvez două pisoi de pe stradă de când am fost aici: unul a fost adoptat la Tel-Aviv, dar celălalt e încă cu mine, ascuns într-o cutie așezată pe patul meu într-o cameră de hotel. Imi iau animalul de companie ca si tipul asta si ea joaca cu mana mea si se revarsa. Ea este mai puțin adoptabilă decât prima, din cauza fricii. Ea a fost prinsă într-un motor de mașină timp de 20 de ore înainte de a fi eliberată în fața a circa 40 de copii evrei ortodocși. Nu știu ce să fac cu ea acum sau în cazul în care va exista o casă pentru ea. Toți salvatorii sunt plini de pisici și nu există suficiente case pentru toți – și așa cum am spus, majoritatea mor o moarte groaznică, o boală, o mușcătură de purici și o deshidratare. Nu m-am așteptat ca călătoria mea în Țara Sfântă să se termine în acest fel, dar mă bucur că a făcut-o.

 SCHIMBARILE CLIMATICE SUNT SIMPTOMELE: CULTURA CONSUMATORILOR ESTE BOALA


Pentru aceia dintre voi care vizitați în mod regulat site-ul, veți ști că noi îndemnăm continuu indivizii să acționeze și să facă schimbări în viața lor individuală. Acest scurt articol articulează opinii similare. Un nou raport clarifică unde se află cea mai mare parte a vină pentru planeta noastră care încălzește. De Emily Atkin 11 iunie 2019 Pentru a salva planeta, omenirea trebuie să își reducă rapid emisiile de gaze cu efect de seră. Dar de unde ar trebui să reducem aceste emisii? Care ar fi cea mai mare diferență? Jurnaliștii și ecologiștii răspund adesea la această întrebare, analizând care sectoare din economia SUA contribuie cel mai mult la încălzirea globală. Transportul (autoturisme, autobuze, camioane și avioane) conduce la emisii de gaze cu efect de seră, în timp ce energia electrică (centrale electrice pe bază de cărbune și gaze naturale) este una secundă. Bunurile și serviciile industriale sunt al treilea; clădiri, al patrulea; și agricultura, a cincea.

Acest mod de măsurare a vina, totuși, e dor de ceva crucial: oameni. Aceste industrii produc carbon, deoarece clienții își cer produsele: călătorii, electronice, divertisment, alimente, tot felul de lucruri. Deci, dacă, în loc să măsuram doar emisiile în funcție de sectorul economic, am analizat cererea consumatorilor în acele sectoare?

Cercetătorii au făcut tocmai acest lucru, iar rezultatele au înclinat întrebarea de vină de la afaceri și de la un alt personaj negativ: noi înșine.

C40 Cities, o rețea de 94 dintre cele mai mari orașe din lume, a prezentat miercuri un raport care estimează cât de multe obiceiuri de consum conduc criza climatică. Rezultatele au fost uimitoare: în acele aproape 100 de orașe, în care un total de 700 de milioane trăiesc, consumul de bunuri și servicii “inclusiv alimente, îmbrăcăminte, aviație, electronică, construcții și vehicule” reprezintă 10% din gazele cu efect de seră la nivel global. E aproape dublul emisiilor din fiecare clădire din întreaga lume.

Dacă emisiile pe bază de consum în aceste orașe mari vor continua pe calea actuală, acestea se vor "dubla aproape între 2017 și 2050 - de la 4,5 gigatoni la 8,4 gigatoni pe an", se arată în raport. Asta înseamnă că orașele nu ar putea să obțină reduceri necesare pentru ca lumea să rămână sub 1,5 grade Celsius de încălzire, pe care comunitatea științifică o consideră necesară pentru a păstra o planetă care să poată fi locuită. De fapt, în următorii 14 ani își vor folosi bugetul pentru obiectivul respectiv. Pentru ca orașele să-și facă rolul de a limita încălzirea globală la 1,5 ° C, trebuie să-și limiteze emisiile bazate pe consumuri cu 50% până în 2030 și 80% până în 2050. Asta va fi extrem de provocator. Aceasta va necesita modificări ale modului în care bunurile și serviciile sunt produse la nivel industrial, ceea ce va necesita, probabil, intervenția politică a guvernelor naționale. Trebuie făcute și progrese științifice, inclusiv "scăderea bruscă a intensității carbonului a proceselor industriale, cum ar fi fabricarea oțelului, a cimentului și a petrochimiei", se arată în raport. Cu toate acestea, întreprinderile și guvernele vor face mici stimulente pentru a face aceste schimbări, totuși, dacă oamenii care îi susțin - cu dolari și respectiv cu voturi - nu fac, de asemenea, o schimbare prioritară
"Consumatorii individuali nu pot schimba modul în care funcționează economia globală, dar multe intervenții propuse în acest raport se bazează pe acțiuni individuale", se arată în raport. "În ultimă instanță, persoanele fizice trebuie să decidă ce fel de hrană să mănânce și cum să-și gestioneze cumpărăturile, pentru a evita risipa alimentară de uz casnic. Este, de asemenea, în mare măsură la indivizi să decidă câte articole noi de îmbrăcăminte să cumpere, indiferent dacă ar trebui să dețină și să conducă o mașină privată, și câte zboruri personale să ia. Iar această acțiune individuală trebuie să aibă loc în mod colectiv. Spuneți mai mult, va fi nevoie de sacrificiu personal din întreaga noastră societate. Va trebui să zboară mai puțin, să conducem mai puțin, Uber mai puțin. Va trebui să mâncăm mai puțin carne roșie, să bem mai puțin lapte, să mâncăm mai puțină mâncare și, în general, să cumpărăm mai puține rahatui de care nu avem nevoie.
 mulți americani nu vor să facă acest lucru! Deci, guvernul nostru ar putea fi nevoit să o forțeze, fie prin intermediul noului acord verde, fie printr-o altă legislație. Unele țări fac deja pași mici pentru a aborda "cultura aruncată": primul ministru Justin Trudeau a declarat luni că Canada va interzice plasamentele plastice de unică folosință încă din 2021. Dar dacă lumea va avea o șansă, SUA va trebui să ia chiar și pasi mai mari - nimic altceva decât o respingere enormă a consumului modern american în sine.

PRIMUL CUNOSCUT  ALBINO SLOW LORIS ESTE SALVAT DE COMERTUL CU SPECII ILEGALE DE ANIMALE SALBATICE .

Acesta este un articol bun de știri din partea echipei Care2. După ce am trăit în această zonă, știm cât de comun este pentru indonezienii să aibă animale sălbatice ca animale de companie și cât de răspândită este comerțul cu animale sălbatice ca o sursă de venit pentru mulți oameni săraci.

În timp ce susținătorii de animale lucrează pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la modul în care păstrarea dăunătorilor se menține lent ca animale de companie este și de lucru pentru a salva pe cele pe care le pot, ei sunt acum sărbătorind unul dintre cazurile cele mai unice încă – salvarea de primul cunoscut albino slowis lejer în lume . Această leșie lentă a fost luată din sălbăticie și ținută ca un animal de companie în Sumatra înainte de a fi salvată în luna august de către autorități. De atunci, el a primit grija de care are nevoie la Centrul de Conservare a Resurselor Naturale din Bandar Lampung. După încheierea procesului de reabilitare, salvatorii lui cred că este gata să-și înceapă călătoria înapoi în sălbăticie și au început procesul prin aducerea lui înapoi la habitatul său natural din Parcul Național Bukit Barisan Selatan.

Potrivit programului International Animal Rescue (IAR), care a luat parte la lansare, zona a fost aleasă pentru că are o mulțime de alimente și statutul său de zonă de conservare va asigura protecția împotriva activităților umane. În timp ce călătoria acasă a început, acest lejer lent nu va fi pe cont propriu timp de câteva săptămâni. Mai intai va petrece ceva timp ajungand sa se adapteze intr-o zona de obisnuinta inainte de a fi complet eliberat si va fi deasemenea radiat si monitorizat pentru a se asigura ca prospera pe cont propriu dupa ce este eliberat. Comerțul ilegal cu specii sălbatice amenință acum toate speciile de leșin lent de-a lungul gamei lor, ceea ce nu numai că dăunează indivizilor, ci are un impact asupra mediului.

Deși acest albino lelis lent este extrem de rar, acesta este în continuare îndreptățit să trăiască liber în habitatul său natural ca și alte animale sălbatice. Reintroducerea lorisei în sălbăticie poate oferi, de asemenea, beneficii și exercitarea unor funcții ecologice în habitatele lor naturale prin combaterea insectelor și a plantelor polenizante “, a declarat Teguh Ismail, șeful secției de conservare a zonei Lampung din regiunea III BKSDA Bengkulu.

După cum a subliniat anterior IAR, aceste animale timide, nocturne sunt ușor de stresat și suferă o serie de abuzuri sfâșietoare ca rezultat al comerțului cu animale de companie. După ce au fost rupte de la casele lor, unii lorizi în captivitate sunt hrăniți cu diete inadecvate, iar alții au dinții tăiați fără cruțare sau rupți fără anestezie, pentru a le face fără apărare, ceea ce duce adesea la infecții și deces și, de asemenea, le face neeligibile pentru eliberare, chiar dacă ei sunt salvați.

“Acesta este primul albinoid cunoscut în lume și, prin urmare, foarte rar. Dacă nu era pentru munca incredibilă a autorităților de combatere a comerțului ilegal cu animale sălbatice, acest loris ar fi putut cu ușurință să moară în mâinile traficanților de animale sălbatice. Din fericire, suntem capabili să oferim acestui animal o altă șansă de a trăi și de a prospera în sălbăticie de unde îi aparține “, a declarat Karmele Llano Sanchez, director de program al IAR Indonesia

IAR lucrează în momentul de față pentru a salva, a reabilita și a elibera cât mai multe coroane lenești cât pot, în afară de educarea oamenilor despre motivul pentru care lemnele lente nu ar trebui păstrate ca animale de companie într-un efort de a opri comerțul și de a le menține în siguranță în sălbăticie aparține.

 OXFORD CONFERINTA EDUCATIA UMANA 21-24 IULIE

Am prezentat o lucrare intitulată “Asigurarea unui șablon pentru educația umană în cursurile de seminar creștin”, la Centrul de Educație Humane din cadrul Centrului Oxford pentru Etica animală din acest an. Voi include feedback de la Summit-ul de la Halki 111. Data conferinței 21-24 iulie

EXPERIMENTAREA ANIMALELOR:  LUCRU SPRE O SCHIMBARE DE PARADIGMA

– Lăsați un răspuns Într-o discuție pe această temă, după prezentarea mea despre educația seminaristică și academică, am menționat o lansare de carte și o conferință cu privire la cele mai recente cercetări din acest domeniu pe care le-am urmărit cu titlul: Experimentarea pe animale: lucru spre o schimbare de paradigmă. Vineri 8 martie 2019 09: 00-17: 00 Londra, Marea Britanie. Acestea sunt detalii suplimentare:

Experimentarea pe animale este una dintre cele mai controversate domenii ale utilizării animalelor, deoarece daunele intenționate sunt cauzate animalelor în speranța de beneficii pentru oameni. Cu toate acestea, lipsurile mai puțin cunoscute ale experimentării pe animale sunt din ce în ce mai documentate. Peste 50 de experți la nivel mondial au contribuit la experimentarea pe animale: de lucru spre o paradigmă Schimbarea pentru a analiza critic utilizarea curentă a animalelor în știință, prezentarea unor abordări inovatoare non-animal și oferirea unei foi de parcurs către o lume a științei fără animale. Pentru cei care doresc să elimine experimentele pe animale și să accelereze progresul către metode relevante pentru om, această carte deschisă de acces este o resursă esențială și cuprinzătoare. La acest eveniment de lansare, autorii vor discuta viziunea lor asupra modului în care se poate realiza o schimbare de paradigmă pentru animalele folosite în știință. Discuțiile selecționate vor acoperi preocupările științifice legate de modelul animal și modul în care acestea întârzie progresul științific, modul în care cercetarea biomedicală poate deveni mai relevantă pentru om și modul în care schimbarea poate fi făcută departe de modelele animale și de cercetarea biomedicală umanizată și descoperirea de droguri. Evenimentul se va încheia cu o discuție de grup a experților invitați, care vor împărtăși punctul lor de vedere cu privire la modul în care progresul poate fi accelerat în beneficiul animalelor și avansarea științei relevante pentru om.

DEZINVESTIREA BISERII IN COMBUSTIBILII FOSILI

Care este Biserica voastră în dezinvestirea în companiile de combustibili fosili? Iată câteva informații de la echipa de operațiune Noe:

Biserica Reformată Unită votează să renunțe la combustibilii fosili

Biserica Reformată Unită a votat în unanimitate să renunțe la companiile care utilizează combustibili fosili la reuniunea Consiliului său de misiune, marți, 14 mai.

Rezoluția privind divulgarea a fost propusă de Sinodul URC din Scoția, care a decis să renunțe la propriile sale investiții în combustibili fosili în 2015. Acesta stipulează că Biserica Reformată Unită ar trebui să renunțe la Adunarea Generală în 2020 și încurajează alte Sinoduri URC și bisericile să-și urmeze conducerea.

Dr. David Pickering, Moderator al Sinodului Național al Bisericii Reformate din Scoția, a declarat: “Salut cu fermitate noua politică a Bisericii Reformate Unite pentru a pune capăt investițiilor în combustibili fosili și a spori investițiile în tehnologiile curate ale viitorului. Acest lucru ne va permite să ne schimbăm angajamentul față de companiile din alte industrii cu emisii ridicate de carbon, cum ar fi sectorul automobilelor. “

Biserica din Scoția votează cu tărie împotriva renunțării la combustibilii fosili

Biserica din Scoția a votat îngrijorat împotriva renunțării la combustibilii fosili la Adunarea Generală de la Edinburgh, miercuri, 22 mai.

Propunerea de dezinvestire a fost depusă de Revd Gordon Strang, care a lucrat în industria de petrol și gaze din Marea Nordului înainte de a deveni ministru. În timpul dezbaterii, Adunarea a auzit de la vorbitorii care trăiesc în anumite părți ale lumii care se confruntă deja cu impactul devastator al schimbărilor climatice, inclusiv Mozambic, Kenya și Australia.

Majoritatea membrilor Adunării Generale au optat pentru susținerea strategiei actuale de angajare a Bisericii, cu 303 de voturi pentru, comparativ cu 263 de membri (46%) care au sprijinit vânzarea. O propunere de renunțare completă anul trecut a câștigat 24% din voturi, ceea ce sugerează creșterea sprijinului pentru acțiunile în domeniul schimbărilor climatice.

Rev. Gordon Strang a spus: “Este foarte dezamăgitor faptul că, în mijlocul unei urgențe climatice, nu au putut înțelege urgența situației și au avansat. Știm cu toții că angajamentul nu va atinge rezultatele pe care le dorim și este speranța mea serioasă că Adunarea Generală de anul viitor va putea în sfârșit să vadă acest lucru “.

Instituțiile catolice din marile zone maritice renunță la combustibilii fosili

12 Instituțiile catolice conectate la oceanele lumii și-au anunțat angajamentul de a renunța la combustibilii fosili. Acestea includ Arhiepiscopia Panama, Caritas Filipine, Diecezele din Napoli, Civitavechia-Tarquina, Savona și Siracusa (Italia), Biserica Catolică din Grecia și Arhiepiscopia Maltei.

Anunțul a coincis cu o conferință internațională la Copenhaga, intitulată “Binele comun pe Marea noastră comună”, în cadrul căreia participanții s-au reunit pentru a sărbători și a discuta viața în jurul mărilor și pentru a explora învățăturile catolice privind protecția mediului marin. Conferința a fost convocată de Dicastirea pentru Dezvoltare Umană Integrală, ministerul social și de mediu al Vaticanului.

Într-un discurs adresat miniștrilor finanțelor din Vatican în mai 2019, Papa Francis ia îndemnat pe cei prezenți să “încetă să se angajeze în activități care distrug planeta noastră” și “să pună capăt dependenței globale de combustibilii fosili”.

Are biserica ta locală abandonată încă din combustibili fosili?

Consultați noul nostru Cumpărați resursele bisericii, inclusiv o hartă interactivă, unde puteți afla care biserici au fost deja cedate și cum se poate alătura biserica locală. Puteți găsi, de asemenea, o listă completă a angajamentelor privind divestamentul bisericesc din Marea Britanie prin denominație din partea de jos a paginii.

Următorul anunț de dezinvestire comună pentru instituțiile de credință va avea loc în septembrie 2019, deci urmăriți acest spațiu pentru mai multe detalii!