Romanian

These posts are taken from the English Home Page and translated into Romanian by our dear friend Anka Lilly.

Mission Statement
Obiectivul nostru

Obiectivul noastru in crestinism este sa respectam si sa avem respect pentru animalele create cu speciala referinta la invataturile din ortodoxia crestina – din cele mai vechi timpuri si pana astazi, in ideea sa reducem suferinta animalelor. Scopul nostru este sa promovam dragostea lui Iisus pentru tot ce a creat si de a avansa invataturile exact cum le vedem noi . De asemenea , scopul nostru este sa informam cititorii nostri ca acest subiect a fost discutat in biblie . De asemenea vom difuza tot felul de stiri ,articole,si interviuri in legatura cu relatiile dintre animale din toata lumea ,impreuna cu articole si problemele cu care se confrunta.
Problemele curente le puteti vedea in postari , facebook ,si pagina de twitter. Suntem inregistrati ca si o asociatie de caritate cu numarul 1175072.

Cine suntem noi – echipa noastra

Excelenta sa Kallistos ,Mitropolitul Diokleia este patronul PanOrtodox pentru grija animalelor . Acesta fotografie este facuta in momentul in care facea o prezentare de religie si protejarea animalelor in Oxford ,2014.
Mitropolitul Kallistos (Ware) s-a nascut in 1934 sub numele de Timothy Ware in Bath , Somerset, Anglia si este un episcop auxiliar al patriarhiei din Marea Britanie . A studiat scoala Westminster (unde a luat bursa), Colegiul Magdalen din Oxford unde a luat premiul pentru citirea in religie.
In 1958 la varsta de 24 de ani si- a intreptat religia catre ortodoxie (el fiind crescut catolic ). A calatorit destul de des in Grecia si si-a petrecut o mare parte din timp la manastirea Sf. Ion Teologistul , in Patmos.
De asemenea , a calatorit in marele orase religioase cum ar fi : Ierusalim, muntele Athos. In 1966 a avut loc ceremomnia de tonsura ( tonsura este ceremonia tunderii parului din crestetul capului la consacrarea unul calugar ) unde a primit numele de Kallistos.
In acelasi an , a devenit lector la universitatea din Oxford ,predand Ortodoxia din est , functie ce a tinut-o timp de 35 de ani pana la perioada de pensie. In 1970 a fost numit sa colaboreze la colegiul din Pembroke din Oxford, si in 1982 a fost consacrat episcopiei ca episcop auxiliar cu titlul de Episcopul de Diokleia. In acelasi an a fost numit sa servesca ca si asistent al Episcopului Ecumenical patriarh ortodox al Thyateira si Marea Britanie . Totusi , el a ramas in Oxford unde si-a continuat atibutiile: cea de preot parorh al comunitatii grecesti din Oxford si cea de lector la universitate.
Din 2001 cand s-a pensionat Mitopolitul Kallistos a continuat sa publice si sa predea despre ortodoxia crestina in mare amploare. Pana recent el a fost presedintele consiliului de directori al Institutului de ortodoxie crestina in Cambrige. El este presedintele unui grup de prieteni al ortodoxiei in Iona; presedintele Anglican-ortodox teologic dialog; iar in 2007 a fost inaintat ca si fiind Mitropolit.
Mitropolitul Kalistos este poate foarte bine cunoscut deoarece este autorul cartii Biserica Ortodoxa publicata in 1963. Recent , el a publicat un alt volum numit Calea Ortodoxa. Cea mai substantiala publicatie a aparut din traduceri. Impreuna cu G.E.Palmer si Phillip Sherrard , el a tradus Filocalia ( 4 din 5 volume publicate la zi )
Suntem binecuvantati sa il avem in acest grup ,iar el continuie sa ne sprijine si sa ne incurajeze .

EPISCOPUL ISAIAS DE TAMASOU SI ORINIS, CIPRU
Nascut in 1971 in Strovolos, Cipru din parinti ce au fost alungati de acasa in timpul diviziunilor etnice din Cipru . A urmat si a absovit liceul Acropolis.Dupa ce a absolvit liceul, sa inrolat in armata din Cipru inainte inrolanduse la Seminarul din Apostlr Barnabas in 1990 si in acelasi timp s-a alaturat manastirii Kykkos ca novice.
In 1992 Isaias a inceput studiile teologige la seminarul din Rusia, Moscova sub indrumarea lui Abbot Nikiforos de la manastirea Kykkos unde a absolvit cu titlul de onoare in 1997. Si-a continuat studiile la semianrul din Moscova ,completand cu studiile post-universitare ,printre care si o lucrare numita “ Viata si lucrarile lui SF.Neophotos . Si-a continuat studiile post-universitare la Facultatea de teologie Aristotel Universitatea din Thessalonica, unde a completat un program de 3 ani in arheologie bisericeasca. S-a intors in Rusia si a fost nominalizat pentru Doctor de teologie la Academia teologica din Moscova. Dupa acceptare si dizertatie “Istoria si continutul teologic din Kollyvadiki in Ayion Oros, i s-a acordat in 2003 gradul de Doctor Teologic de catre consiliul de la Acadamia din Moscova.
In 1993, in timpul unui pauze de la seminarul din Rusia , Isaias a fost hirodonit ca si diacon. In 2000,a fost ordinat ca preot si ridicat la demnitatea de arhimandrit de Arhiepiscopul Chrysostomos 1.Archim. A participat la multe conferinte teologice , culturale si umanitare in Cipru si inafara ,ca si membru al “Miscarea Mondiala a Religiei si Culturii. De asemenea ,a participat si in programe in Statele Unite ale Americii pe rolul bisericii si modernei societatii multiculturale . Servind sub episcopul Nikiforos , Isaias a supravegheat pentru manastirea Kykkos departamentul acordat direct din ajutor umanitar si suport spiritual al persoanelor cu handicap . Aceasta a constat in vizitarea si organizarea tarilor care au fost afectate de razboi ,foamete sau dezastre.
Dupa alegerea facuta de cler si oameni in 9 Iunie 2007,Achim Isaias a fost consacrat si inscaunat Mitropolitanul din Tamassos si Orinis in 11 Iunie ,2007.
In timpul serviciului ca si preot a fondat primul department de mediu inconjurator crestin -orodox si departamentul de protectia animalelor in Cipru.

Parintele SIMON PETER NELLIST
Este protopop al Tanzaniei . Misiunea centrala este bazata in Kidamali, un sat mic in platoul Iringa , cu 500km sud-vest de Dar es Salaam si 40 km de Iringa. Misiunea serveste 30 de sate , in arie sunt implicate scoli primare , program de alimentare ,program de sanatate, educatie si apa curata. Subnutritita este foarte rara in aceasta zona,dar programul de alimentare da voie copiilor sa fie verificati cu privire la sanatate si bunastare. Alte detaliii le puteti gasi in situl nostru – orthodoxtanzania.com ; Parintele Simon predica in Anglia si Cipru; de asemenea el este trezorier la centrul de caritate mentionat , el fiind in trecut contabil profesionist si in alte tari inaite de fi preot .

Dr.preot.ANDREAS ANDREOPOULOS a studiat in Grecia ,Canada si Anglia, are lucrare in Teologie si arta la Universitatea din Durham. De atunci a lucrat in toata in toata Anglia, America si Canada, unde a avut numeroasa conferinte si prelegeri in toata lumea. A studiat la Universitatea din Winchester din 2010 si este liderul programului pentru MTh studii ortodoxe.

Doctor CHRISTINA NELLIST are lucrare Teologia estica ortodoxa (trecut si modern) cu privire la suferinta animalelor . Este o fosta profesoara pensionata si este coodonator pentru stiinte ce a lucrat in multe programe cu guvernul din Chile si Seychelles pe protectia animalelor si probleme de sanatate publica. A ajutat sa se stabileasca comunitatea crestin ortodoxa si SPCA; a scris primul program special pentru copii cu dificulitati in invatare si a sponsorizat training pe legatura dintre abuzul animalelor si violenta . Este editorul acestui site si i-a fost data onoarea si binecuvantarea de la mitropolitul Kallistos din Diokleia sa stabileasca acest site.

Nota editorului – updatat in Ianuarie 2018
Imi da o deosebita placere sa anunt ca in 10 octombrie 2017 , grupul nostru are acum are un numar inregistrat de caritate – 1175072
Ideea noastra este sa cream acest site , ca sa anuntam de exitenta nostra .Noi nu avem un “ club de membri” sau un “ buletin de stiri” pentru ca in lumea moderna folosim social media care este mult mai eficient sa tinem prietenii informati cu privire la problemele ce apar in legatura cu suferita animalelor. Noi trebuie sa strangem bani , sa fim siguri ca putem creste si construi acest site, in idea de a fi un site care sa cupinda mai multe informatii . Am incercat sa traducem acest site in mai multe limbi , in present avem tradus in limba greaca , rusa ,roamana iar pe curand vom incerca in araba,sarba si altele. Ideea este ca acest Crestin -Ortodox site fie tradus in mai mult limbi , nu conteaza unde locuiesti sau ce limba vorbesti . De asemenea, cautam voluntari care ne-ar putea ajuta sa putem traduce aceasta pagina . Daca sunteti interesati sa ne ajutati ne puteti contacta pe : panorthodoxconcernforanimals@gmail.com
Suntetem fericiti sa anuntam cu biencuvantarea lui Dumnezeu , ca avem voluntari care ne-au tradus texte in limba rusa , greaca si romana. Suntem in cautare de mai multi voluntari care ne pot ajuta cu traducerea articolelor sau ultimelor noutati . Este foarte important pentru acest grup ca sa avem voluntrari pentru ca calitatea traducerilor pe tot felul de situri nu este f corecta.
De asemenea,am vrea sa auzim pareri si o sa incercam sa distribuim fotografii
Multumiri enorme prietenei nostre Lyudmyla Smirnovacare a tradus din engleaza in rusa , Ingrida Hizmo pentru traducerea in limba greaca si Anca Lilly traducerea in limba romana.